12. huhtikuuta 2012

SOYAPPÉTIT SOIJAKOULU OSA 3: SOIJASUIKALEET


Kevätlukukausi on jo puolessa välissä! Viime jaksossa opimme mikä on paras tapa valmistaa Soyappétit soijarouhetta. Opit olivat selkeästi menneet perille, ja soijakoululaiset toivoivatkin vinkkejä miten valmistaa soijasuikaleita. Jos soijarouhe on soijatuoteperheen jauheliha niin soijasuikale on vastaavasti kana. Aivan kuten soijarouheenkin kanssa, soijasuikaleita valmistettaessa on hyvä tietää muutama niksi. Ceasar-kastikkeen valmistamisesta taas ei kannata ottaa mallia ;) Soyappétit soijakoulun 3. osa, olkaa hyvät!


Pistokoe

Kuuleeko takapulpetti? Kaikkien pistokokeen täyttäneiden soijakoululaisten kesken arvotaan jokaisen kodinhengettären must-have, Lemon Juice & Glycerinen vaahtosaippuapaketti. Pistokokeen vastaukset löytyvät videolta ja tästä postauksesta. Osallistumisaikaa on 30.4.2012 asti.







Kanaa muistuttava soijasuikale on varmasti myös lapsien ja nuorten mieleen, joten valmistin niistä hauskoja Soyappétit wrappejä. Jokainen syöjä voi kietaista omat suosikkitäytteensä wrappien sisään.

Soyappétit Wrap (4 hlö)

2 dl Soyappétit soijasuikaleita
4 dl vettä keittämiseen

Marinadi

0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl balsamicoa
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä viipaleina
tuoretta meiramia
suolaa
pippuria
(chiliä)


Mieto Ceasar-kastike

2 kananmunankeltuaista
1,5 dl rypsiöljyä
1 tl vahvaa sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria

Muut aineet

mangoa
salaatinlehtiä
fajitaslettuja


Soijasuikale 1-2-3!

1. Keitä
Laita kattilaan 1 osa Soyappétit soijasuikaleita ja 2 osaa vettä. Keitä n. 5 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja puristele ylimääräinen vesi suikaleista.

2. Marinoi
Soijasuikaleet ovat itsessään aika mauttomia, joten makua niihin saadaan marinoimalla ainakin muutama tunti jos ei yön yli. Marinadiin voit laittaa oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, yrttejä, mausteisia tahnoja, hunajaa, balsamicoa, soijaa..

3. Paista
Marinoidut soijasuikaleet paistetaan pannulla. Paistoin suikaleita kuumalla pannulla kohtalaisen pitkään niin että niihin tulee kaunis paistopinta.

Ceasar-kastikkeen mokaaminen

Olen nyt kolme eri kertaa lyhyen ajan sisään yrittänyt valmistaa ceasar-kastiketta vatkaamalla vispilällä ja norottamalla öljyä hiljalleen keltuaisten joukkoon. Loppupäätelmä on että onnistuaksesi tarvitset joko assistentin norottamaan sitä öljyä tai sauvasekoittimen. Kallistun jälkimmäiseen. Laita siis kaikki ainekset kapeaan astiaan ja survaise sauvasekoittimella.

Kääräise

Kuori ja paloittele mango. Pilko muita haluamasi vihanneksia. Asettele täytteet mikrossa tai uunissa nopeasti lämmitetyn fajitaslätyn päälle ja kääri wrapiksi (ks. video).
Soijakoulun tarjoaa Soyappétit.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

4 kommenttia:

  1. Olisin halunnut vastata kyselyyn. Oikeat vastaukset vaan puuttuivat kokonaan, enkä halunnut vastata väärin.

    VastaaPoista
  2. Heippa,

    Harmi jos vastauksia ei löytynyt. Lisäsin nyt vielä ohjeisiin että vastaukset löytyvät videolta _ja_ postauksesta.

    Kolmas kysymys on siinä mielessä kompa että oikeastaan kaikki vastaukset ovat yhtä hyviä :)

    t. Jenni

    VastaaPoista
  3. Tässä mielenkiintoinen artikkeli soijasta:
    http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Kaikkivoipa+soija/1329103907881?fb_ref=fb-recommend&fb_source=home_oneline

    VastaaPoista
  4. Heippa,

    Luin tuon Yrjänän kommentin. Jotenkin heti tuntui että se jäi kovin ohueksi ja tyngäksi. Artikkeli saikin nopeasti kritiikkiä osakseen vääristelyn takia.

    Tavallinen tallaaja yrittää pysyä tässä keskustelussa mukana ja poimia meuhkaamisen joukosta totuuksia.

    Tässä näitä "vastavetoja" jokaiselle itse pohdittavaksi:

    http://www.jussiriekki.fi/soijafobia/

    http://liljat.fi/2012/04/hesari-levittaa-urbaanilegendoja-soijasta/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...